Begeleiding bij overname: Gobo Transport & Logistics (BE) neemt Holdingmij. Gebr. Wijsen Maastricht over

Onlangs begeleidde LexQuire de firma Gobo Transport & Logistics uit het Belgische Lanaken met de overname van vervoersbedrijf Holdingmij. Gebr. Wijsen Maastricht.

Gobo Transport & Logistics is een internationaal georiënteerde transport en logistiek onderneming met hoofdspecialisatie Frankrijk. Wijsen is Zwitserland specialist. Vanwege de geografische spreiding, kunnen beide landen en bedrijven elkaar perfect aanvullen. Voordien was reeds sprake van een goede samenwerking tussen de beide ondernemingen.

GOBO Transport & Logistics werd door haar klant Sabic vorig jaar nog uitgeroepen als beste transporteur van Europa en is het afgelopen decennium jaarlijks gegroeid met minstens tien procent.

Na deze overname stelt de GOBO groep 200 mensen te werk op zes locaties in België, Nederland, Duitsland en Slowakije, en realiseert een omzet van 32 miljoen euro. Met de overname beschikt zij over een voertuigenpark van 130 vrachtwagens en 250 opleggers, aanhangwagen en tankwagens.

Bij de deal werd GOBO bijgestaan door Hans Kallen (Tax), Gabriel Spera (Legal) en Rob van der Meer (Legal). De due diligence werd verricht door Deloitte, waarbij de verkoper werd bijgestaan door Koenen en Co Corporate Finance BV.

Zelf ook bezig met een overnametraject? Wij adviseren u graag. Lees hier meer, of neem contact op met een van onze experts.

Beoordeel bericht
0 / 5

Your page rank:

Article Contact Form (Short Form)

Kunnen wij helpen?

Privacy *