Heleen

Vangeel

senior associate (Belgische- & EU-advocaat)
Brussel & Maastricht - Airport

Telefoon: +31 43 711 22 07 | +32 2 535 78 02
E-mail: heleen.vangeel@lexquire.nl

Heleen Vangeel

Heleen Vangeel behaalde haar bachelor en masterdiploma aan de Katholieke Universiteit Leuven met een specialisatie in economisch recht. In 2016 begon zij haar beroepsopleiding tot advocaat aan de Brusselse balie. Na een aantal jaren besloot ze het roer om te gooien en werd ze toegelaten tot de masteropleiding Nederlands recht aan Maastricht University die ze in 2021 tot een goede einde bracht.

Sinds september 2021 is Heleen werkzaam voor LexQuire en is zij opnieuw als advocaat verbonden aan de Brusselse balie. Daarnaast werd zij ingeschreven als EU-advocaat in Nederland waardoor zij eveneens Nederlandse dossiers kan behartigen.

Heleen beschikt over een brede kennis van algemeen contracten- en aansprakelijkheidsrecht met een toespitsing op bouwrecht, handelsrecht en verzekeringsrecht. Zij heeft een gedegen proceservaring en is een gepassioneerd pleiter. Zo mocht zij in 2018 de Brusselse balie vertegenwoordigen in de regionale pleitwedstrijd ‘het Vlaamse Pleitjuweel’ en behaalde daar een mooie tweede plaats.

Heleen volgde tevens met succes de Grotius specialisatieopleiding ‘Onroerend Goed’ aan de Radboud Universiteit. Diverse rechtsmateries zoals aannemingsrecht, aanbestedingsrecht, projectontwikkeling, koop en levering onroerend goed, hypotheken, erfdienstbaarheden, … kwamen hierbij uitgebreid aan bod.

Talen

  • Nederlands
  • Frans
  • Engels